Personal Financing Loan - Koperasi Borneo

Koperasi Borneo

Koperasi Borneo mempunyai cawangan di Petaling Jaya dan menyalurkan pinjaman peribadi kepada government. Kalau sudah over 60% boleh overlap loan, inilah tempatnya untuk buat loan. Tetapi maaf, pihak kami tidak menyediakan perkhidmatan untuk kelayakan potongan yang melebihi 60%.

Notis Pemberitahuan

KOPERASI BORNEO MALAYSIA BERHAD ingin memaklumkan bahawa kami tidak berurusan dengan sebarang agensi-agensi untuk mempromosikan dan memproses pinjaman koperasi.

Sebarang urusniaga atau transaksi yang dibuat antara pelanggan-pelanggan dan agensi-agensi adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri.

Pelanggan-pelanggan boleh menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan atau penjelasan mengenai pinjaman koperasi.

Mengenai Kami

Koperasi kami didaftarkan pada 28 September 2008 di bawah nama Koperasi Borneo Berhad dengan kawasan operasi di Negeri Sabah dan Wilayah Persekutuan Labuan dan kemudiannya telah meluaskan kawasan operasi ke seluruh Malaysia.

Atas kelulusan Suruhanjaya Koperasi Malaysia pada 27 November 2015, nama baru telah didaftarkan sebagai Koperasi Borneo Malaysia Berhad.

Perkhidmatan

Perkhidmatan utama kami adalah memberi pembiayaan peribadi kepada anggota Koperasi, yang kebanyakannya adalah pejabat awam dengan kemudahan potongan gaji melalui Biro Perkhidmatan ANGKASA

Kami berhasrat untuk mengembangkan aktiviti dalam bidang lain.Antara aktiviti-aktiviti yang mampu dilaksanakan adalah termasuk :- Pelaburan dalam bidang pertanian dan ternakan dan mendapatkan tanah untuk membina rumah mampu milik bagi anggota-anggota Koperasi.

Selain itu, Koperasi Borneo juga menguruskan kemudahan perumahan dan anggota-anggota yang berhijrah antara Malaysia Timur dan Malaysia Barat dan menubuhkan pusat latihan kemahiran di kawasan luar bandar.

Hubungi Koperasi Borneo

Bagi tujuan menyemak baki personal financing anda ataupun mendapatkan penyata full settlement pinjaman peribadi anda, anda boleh lah menghubungi nombor dan alamat koperasi seperti di bawah:-

KOPERASI BORNEO MALAYSIA BERHAD (S-5-0780)

1ST FLOOR, BLOCK 1,

LOT 1-1-15, API-API CENTRE,

88000 KOTA KINABALU, SABAH

Tel: 088-251 012 / 088-250 963

Interested to Apply A Personal Loan? How to communicate

Call/ SMS / Whatsapp: 019-2983056 (Give name, No.IC, Departments & Locations, office telephone number, mobile phone number(if no different with WhatsApp number), Permanent/ Contract, Basic Salary, Fixed Allowances and Total Deductions on latest payslip), FaceBook / E-mail:hashimbank@gmail.com.

Tags: personal loan, pinjaman peribadi, personal financing, pembiayaan peribadi, koperasi, koperasi loan, pinjaman koperasi, pinjaman peribadi koperasi, bank rakyat, islamic loan, islamic financing, jadual pinjaman peribadi, payment schedule loan, biro angkasa, payout 100%, kobena, kogemilang, yayasan ihsan rakyat, yayasan rce perlis payout 100% loan 60% potongan gaji majikan