Koperasi Belia Nasional Berhad (KOBENA)

Sejarah Penubuhan

Koperasi Belia Nasional Berhad (KOBENA), merupakan sebuah Koperasi Belia peringkat kebangsaan yang ditubuhkan pada 26hb November, 1976 di bawah Akta Koperasi 1948. Idea penubuhan KOBENA tercetus daripada keputusan Majlis Perundingan Belia Negara di bawah Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan pada tahun 1975 dan disokong kuat oleh Gabungan Majlis Belia Malaysia YAB Tun Dato’ Seri Haji Abdullah bin Haji Ahmad Badawi telah dilantik sebagai Pengerusi KOBENA yang pertama untuk menerajui amanat ini.

Matlamat penubuhan KOBENA adalah untuk membantu golongan belia tempatan meningkatkan lagi taraf ekonomi mereka melalui sektor koperasi untuk membolehkan mereka menyertai pasaran niaga tempatan secara global. Selain dari menyediakan latihan asas dan mempertingkatkan kemahiran golongan belia, ia juga berperanan sebagai penggabungan modal asli untuk melaksanakan pelbagai aktiviti perniagaan untuk memperolehi pulangan secara saksama.

Sehingga kini KOBENA yang beroperasi di Ibu-pejabat Bangunan 5 tingkat milik sendiri di Jalan Raja Abdullah, Kuala Lumpur telah mempelopori dan memahat nama di dalam pelbagai bidang perniagaan seperti skim pinjaman peribadi ahli, pembangunan hartanah, pembinaan, latihan kemahiran, pergudangan, teknologi maklumat, insuran serta yang terkini pengurusan majlis dan acara khusus untuk jabatan dan agensi kerajaan.

Sejajar dengan matlamat kerajaan dalam menuju ke arah kecemerlangan Wawasan 2020, KOBENA juga tidak mahu ketinggalan dengan mensasarkan agenda tersendiri untuk menjadi koperasi contoh di persada industri perkongsian negara. Justeru, pelbagai perancangan dan aktiviti perniagaan telah diatur dan dalam pelaksanaan.

Masa kini, dengan berbekalkan semangat kental dan dedikasi dari setiap tenaga kerja serta kepimpinan berwawasan oleh YBhg. Dato’ Haji Ibrahim bin Haji Mat Din selaku Pengerusi Eksekutif, KOBENA Berhad telah memahat nama sebagai salah satu koperasi yang berdaya saing dan berjaya di arena perniagaan tempatan.

Perkhidmatan

Skim Pembiayaan Peribadi

SKIM PEMBIAYAAN PERIBADI KOBENA (SPPK)

Serendah 5.99%
Pembiayaan Maksimum RM100,000
Tiada Penjamin
Tiada Cagaran
Cepat & Pantas
Untuk Kakitangan Kerajaan dan Badan Berkanun
Overlap pinjaman lama

Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur

BERITA BAIK !!! KEPADA SEMUA ANGGOTA KOBENA
“DISKAUN ATAU KADAR KORPORAT” UNTUK PENGINAPAN DI TAMU HOTEL & SUITES KUALA LUMPUR (BERHADAPAN MASJID JAMEK KG. BARU).
DIMAKLUMKAN BAHAWA PIHAK KOBENA TELAH MENGADAKAN RUNDINGAN DENGAN PIHAK TAMU HOTEL & SUITES KUALA LUMPUR DAN TELAH BERSETUJU SUPAYA MENGADAKAN “DISKAUN ATAU KADAR KORPORAT” KEPADA SEMUA ANGGOTA KOBENA YANG MENGINAP DI HOTEL BERKENAAN. KADAR YANG DIBERIKAN INI ADALAH LEBIH RENDAH BERBANDING DENGAN BUKAN DARIPADA ANGGOTA KOBENA.

Hubungi Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur

Tamu Hotel & Suites Kuala Lumpur
120, Jalan Raja Abdullah,
Kampung Baru,
50300 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Telefon: 03-2603 1999

Hubungi Kami

Koperasi Belia Nasional Berhad
No. 26, Persiaran 65C
Pekeliling Business Centre,
Off Jalan Pahang Barat,
53000 Kuala Lumpur,
Phone: (6) 03 4031 8640
Fax: (6) 03-
Email: info@kobena.com.my

*source kobena.com.my

-------------------------------------------------------

Call/SMS/Whatsapp: 019-2983056 (Send payslip terkini dan komunikasi secara terus dengan kemudahan direct link whatsapp seperti di atas dengan tidak perlu save nombor telefon 019-2983056, FaceBook/E-mel: hashimbank@gmail.com.

Tags: personal loan, pinjaman peribadi, personal financing, koperasi, koperasi loan, hospital, hospital kerajaan, government hospitals, senarai hospital, bank rakyat, bank islam, pinjaman peribadi koperasi, islamic loan, islamic financing, pembiayaan peribadi, jadual pinjaman peribadi, payment schedule loan, biro angkasa, payout 100% e penyata gaji dan laporan anm, egaji, epenyata, epayslip

Trending Today
1. epenyata gaji
2. Anwar Ibrahim
3. wasaploan
4. Primavalet
5. Malaysiakini
6. Siti Nurhaliza
7. Hari Raya 2019
8. PRU14
9. Bajet 2018
10. Aidilfitri

Selamat Datang ke koperasi.info Portal paling lengkap mengenai koperasi di Malaysia

Jika anda kakitangan kerajaan dan ingin membuat loan koperasi, anda boleh whatsapp/ telegram slipgaji terkini (yang clear) ke 019-2983056.

Ingin overlap? Sila dapatkan baki full settlement dan send ke 0192983056. Kami akan mengira samada layak atau tak

Anda boleh klik iklan Google dalam website ini jika maklumat yang anda cari tidak ada

Jika anda ingin maklumat koperasi anda dalam website ini, sila emel maklumat (write up dan gambar) ke info@koperasi.info . Tiada bayaran dikenakan. Kami hanya berkongsi maklumat untuk memudahkan anda mendapatkan maklumat